La gestió immobiliària

Com a agent immobiliari ens encarreguem de totes les tasques que fan mandra (valoració de la propietat, promoció, visites…) quan el que un vol és posar a la venta o llogar el seu habitatge. O si necessites trobar una llar que s’ajusti a les teves necessitats i possibilitats.

Nosaltres et farem senzill el procés, per un petit percentatge, que són els nostres honoraris. Vine i pregunta’ns. No et farà mal, t’ho prometem.

La cèdula d’habitabilitat

Costa de pronunciar, però la cèdula d’habitabilitat és simplement un document que confirma que el teu habitatge és…habitable. Bromes a part, confirma que compleix la normativa per a que s’hi pugui viure en condicions.

Una altra normativa diu que no es pot signar cap contracte de compravenda d’un immoble sense aquest document. Per tant, per a evitar problemes legals que puguin posar en conflicte o demorar el procés, el millor és aconseguir-la el més aviat possible, sol·licitant els serveis d’un tècnic certificador qualificat. Alegra aquesta cara! Nosaltres la podem tramitar per a tu, sense maldecaps, en 30 dies hàbils com a màxim te la fem arribar, i llavors és vigent durant 15 anys.

No t’avorriré amb més detalls, perquè et veig cara de son. Només et deixo la normativa a continuació, per a que vegis que no m’he inventat res:

Enllaç a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya (normativa i tràmit)

El certificat d’eficiència energètica

Per als que volem salvar el planeta del canvi climàtic abans que Igualada tingui costa, l’etiqueta energética és un gran invent. No només proporciona informació sobre el consum d’energia d’un habitatge (i per tant la despesa econòmica a final de mes de coses tan útils com la llum o el gas), també inclou una sèrie de propostes específiques per a la casa amb l’objectiu de millorar la certificació, és a dir, guanyar en qualitat de vida i estalviar.

És, doncs, un document important si ets comprador. I si ets venedor o llogater (i no comparteixes la opinió sobre la necessitat de mantenir l’aire que ens envolta respirable), et preguntaràs per què t’estic explicant tot això. El cas és que el certificat d’eficiència energètica és obligatori, així com la cèdula, per a qualsevol contracte d’arrendament d’un immoble. I ara que ja t’he donat la mala notícia, ve la bona; nosaltres també tramitem certificats d’eficiència energètica. Aprofito per recordar-te una cosa: condicions excepcionals.

Enllaç a la pàgina web de l’Institut Català de l’Energia (informació, normativa i tràmit)